072-33-80-757
לקבלת ייעוץ ראשוני חייגו
או מלאו פרטיכם בטופס
ונחזור בהקדם
לאף אדם אין תעודת אחריות לגבי עתידו.... אדם יכול לאבד את כושר עבודתו בין אם בשל מחלה ובין אם בעקבות תאונה בה היה מעורב. אנשים רבים סבורים כי ביטחו עצמם מפני יום זה בו יעמדו בפני שוקת שבורה עת בשל מצבם הרפואי לא יוכלו לעבוד ולפרנס את עצמם ואת בני משפחתם.
 
הלכה למעשה ברגע האמת מגלים אותם אנשים/מבוטחים כי לא כך הם פני הדברים וכי הדרך לקבלת הפיצוי אותו "רכשו" מחברת הביטוח ועליו שילמו מידי חודש בחודשו הינה רצופת מכשולים אותם מציבה בפניהם חברת הביטוח.
 

אם שילמתי, למה אני לא זכאי לאובדן כושר עבודה ??

כאשר חברת הביטוח או הסוכן מטעמה מציעים לכם לרכוש את הכיסוי החודשי אשר יבטח אתכם בסיטואציה של אובדן כושר עבודה הם "שוכחים" להבהיר ולהסביר כי למונח "אובדן כושר עבודה" יש לעיתים הגדרה שונה בתכלית מזו השגורה בפיו של האדם הפשוט.
 
בעוד שהאדם הפשוט סבור כי איבוד של אובדן כושר עבודתו משמעו כי הוא אינו מסוגל לעבוד בעיסוק בו עבד עובר לתאונה ו/או למחלה ממנה הוא סובל במרבית פוליסות הביטוח ההגדרה שונה לחלוטין.

כיום קיימות בשוק שלוש הגדרות נפוצות: 
  • הגדרה עיסוקית
    לא מסוגל לעבוד בעיסוק שלו ו/או בכל עיסוק סביר אחר.
     
  • הגדרה מקצועית –  צווארון כחול
    לא מסוגל לעבוד במקצוע הספיציפי שלו (רו"ח, היי – טק וכיוצ"ב).
     
  • הגדרה ל – כל עבודה שהיא
    לא מסוגל לעבוד באף עבודה
נציין כי לעיתים יש שילוב בין שתי הגדרות.
 
ההגדרה הנפוצה ביותר, היא גם הבעייתית ביותר מבחינת המבוטח הינה – ההגדרה העיסוקית כפי שנבהיר להלן: על מנת שמבוטח אשר רכש פוליסת ביטוח בה הגדרת אובדן כושר עבודתו היא הגדרה עיסוקית, יזכה לקבל את הפיצוי החודשי עליו להוכיח 2 תנאים מצטברים –
  • שהוא איבד לפחות 75% מהכושר שלו לעסוק בעיסוק בו עסק לפני התאונה/מחלה.
  • וכן שהוא איבד את יכולתו לעסוק בעיסוק סביר אחר התואם את הכשרתו, ניסיונו והשכלתו.
נבהיר -
משמעות ההגדרה הינה כי הלכה למעשה אדם אשר רכש פוליסה בה ההגדרה הינה עיסוקית במרבית המקרים יאלץ לפתוח להילחם בחברת הביטוח על מנת לקבל את הפיצוי שכן ככלל כמעט לגבי כל אדם תוכל חברת הביטוח לטעון שהגם שאיבד את יכולתו לעסוק בעיסוק בו עבד ערב התאונה הרי שהוא יכול לעסוק בעיסוק סביר אחר. כך לדוגמא טוענות חברות הביטוח כי נהג משאית או מונית יכול לעבוד כסדרן בתחנת מוניות וכיוצ"ב.
 
אובדן כושר עבודה

דוגמא זו הינה אחת מבין רבות אשר מהוות את הסיבה בעטייה חשוב מאוד לפנות לקבלת ייעוץ משפטי עובר להגשת הדרישה לתשלום לחברת הביטוח שכן עורך דין מקצועי ומנוסה ידע להציג את הדברים על הצד הטוב ביותר ולטובת המבוטח הן לעניין זכאותו והן לעניין גובה התשלום החודשי.

נציין כי באוגוסט 2017 חל שינוי עת המפקח על הביטוח הורה על הוצאת פוליסת ביטוח לאובדן כושר עבודה אחידה לכלל חברות הביטוח כך שלגבי מבוטחים אשר ירכשו את פוליסת הביטוח החל מספטמבר 2017 יחולו הוראות, כיסויים וסייגים קבועים וידועים מראש בכל החברות השונות וזאת בניגוד למי שרכש את פוליסת הביטוח שלו עובר למועד זה. 

משרד עורכי דין מנו – בן שמעון כאן לשירותך וילווה בתהליך עד לקבלת הפיצוי המגיע לך – צור קשר לקביעת פגישת ייעוץ.

למידע נוסף על תביעה נגד המעביד ברשלנות - לחץ כאן

 

אובדן כושר עבודה

דורין מנו בן שמעון - משרד עורכי דין

פקס: 03-5360815  |  טלפון: 072-33-80-757  |  מוטה גור 7 פתח תקווה, בניין C (פארק אולימפיה)
כל האמור באתר אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי או חוות דעת משפטית, בכל דרך ואופן ובכל מקרה, המידע המוצג הינו כללי בלבד
לייעוץ הכנס פרטיך ונחזור אליך בהקדם:
תשלום שכר טרחה מותנה בתוצאה